TIPS PER A ARRIBAR PUNTUALS A L’ESCOLA

El matí pot ser un desafiament quan has de portar als teus fills petits a l’escola. Entre despertar als nens, preparar l’esmorzari, vestir-los i assegurar-te que estiguin llestos a temps, pot semblar una missió impossible arribar puntualment. És important educar en el valor de la puntualitat perquè aquest factor està directament relacionat amb la responsabilitat.

Som aquí per a ajudar-te! A continuació, compartim alguns trucs pràctics que t’ajudaran a arribar aviat a l’escola amb els nens petits.

  1. Hàbits que donen principi a la rutina del nou dia

Una de les millors maneres d’estalviar temps al matí és preparar tot el possible la nit anterior. Deixa preparada la roba dels nens, prepara tot per al desdejuni i fer la motxilla. Això evitarà l’estrès i les presses del matí. Col·locar un penja-robes a la seva altura amb la motxilla, el calçat i la jaqueta en el rebedor, pot ser una gran ajuda cada matí.

 

  1. Assigna tasques als nens al matí

Involucrar als nens en les tasques matutines pot agilitzar el procés. Assigna-li a cada nen petites responsabilitats concordes a la seva edat, com vestir-se, posar el desdejuni en la seva motxilla o parar taula per al desdejuni. Això no sols els ensenyarà a ser autònoms, sinó que també t’ajudarà a estalviar temps.

  1. Prepara un esmorzari ràpid i nutritiu.

L’esmorzar és un àpat molt important, però no ha de ser complicat. Opta per opcions ràpides i nutritives, com a cereals integrals, iogurt amb fruites o batuts. Pots preparar alguns elements amb anticipació, com tallar fruites o tenir cereals llestos per a servir.

  1. Convertir la puntualitat en una norma per a la vida diària.

La puntualitat pot aprendre’s més enllà de l’entorn educatiu. És un valor que mostra respecte i atenció cap al temps i circumstàncies dels altres. La impuntualitat, per contra, pot alterar un pla que afecta terceres persones. Per això, l’estil de vida familiar pot alinear-se amb el principi de la puntualitat aplicat en els diferents camps de la rutina.

 

  1. Anticipar l’arribada al moment d’arribada a l’escola.

La campana del col·legi és l’element comú que recorda la importància de l’arribada i de la sortida. No obstant això, és recomanable que les famílies adoptin un pla d’acció que s’avança cinc o deu minuts al marge assenyalat. D’aquesta manera, és possible gaudir de l’inici de la jornada amb més tranquil·litat, sense sentir la sensació d’urgència que produeix el compte enrere del rellotge.

Recorda que cada família és única, per la qual cosa és important trobar l’enfocament que funcioni millor per a tu i els teus fills. Prova aquests trucs i adapta’ls segons les teves necessitats i les de la teva família. Amb una mica de planificació i organització, podràs arribar aviat a l’escola i començar el dia amb una actitud tranquil·la i relaxada.