Jugar i aprendre als patis de l’Esclop!

Des de l’Esclop donem molta importància als nostres espais exteriors. Tenim dos patis, un per als alumnes de l’escola bressol i l’altre per als alumnes de parvulari. Els hem dissenyat i decorat amb la intenció que siguin una extensió de les aules, on els nens puguin jugar i aprendre a l’hora. 

El pati de l’escola bressol és molt colorit, tant per la pintura de les parets com pels colors dels elements de joc. Hi ha diversos espais de joc amb tobogans, cotxes, balancins… on els nens i nenes poden jugar, esbargir-se i moure’s lliurement. Un dels elements més característics és el tren toca-toca, creat per nosaltres, en què els alumnes poden tocar tots els objectes que tenen diferents textures, colors i formes. D’aquesta manera estimulem els seus sentits, la seva curiositat i els processos de descoberta. 

El pati de parvulari compta amb diferents espais adaptats a diversos tipus de jocs. Tenim una caseta elevada, moblada i decorada amb coixins, joguines, contes i molt més. És un espai on els nens i nenes poden jugar, però també tenir una estona de tranquil·litat. Per l’Esclop també és molt important promoure l’activitat física i és per això que tenim gronxadors, tobogans i rampes al nostre pati. 

Un dels trets més representatiu dels dos patis són les seves zones verdes, ja que volem que els nostres alumnes es desenvolupin en un espai natural. Hi tenim gespa artificial, horts, flors i un jardinet amb unes plantes que s’enfilen cap amunt. Així, fomentem el contacte i el respecte amb la natura, mentre tenen cura de tots aquests elements.

Per l’Esclop el pati és també una eina educativa, a la vegada que divertida, que fomenta hàbits saludables i que afavoreix el correcte desenvolupament dels infants.