FESTES INFANTILS D’ANIVERSARI SOSTENIBLES. NOVA TENDÈNCIA!

Les festes infantils són moments d’alegria, diversió i celebració per als més petits. No obstant això, sovint poden generar un gran impacte ambiental a causa de l’excés de residus i consum innecessari.

Però i si et digués que és possible celebrar una festa infantil sostenible i reduir l’impacte en el nostre planeta?

T’oferim idees pràctiques per a organitzar una festa infantil sostenible i ensenyar als nens sobre la importància de cuidar el medi ambient.

1. Què comprar per fer una festa infantil sostenible?

En primer lloc anar a comprar als establiment més propers i amb productes KM0, sempre que sigui possible. Al a començar a planificar un aniversari infantil sostenible, convé posar en valor tots els recursos disponibles a la llar que poden utilitzar-se en la festa..

Prepara un menú saludable i utilitza ingredients locals i de temporada. Evita els aliments processats i tria opcions fresques i casolanes. Opta per plats reutilitzables i evita els plàstics d’un sol ús, com els coberts i plats d’un sol ús.

2. Reduir els regals, per fer una festa infantil sostenible.

Les festes d’aniversaris per a nens mostren una tendència cap a l’acumulació quan el nen rep una llista pràcticament interminable de recursos materials que ocupen un espai a casa (però no capten la seva atenció a llarg termini).

Per això és millor per a tots fer un o dos regals conjunts, serà més econòmic per als pares i gaudiran igual o més, amb un regal més gran.

3. L’espai ideal per a una festa infantil sostenible: a l’aire lliure.

L’elecció de la localització també pot contribuir a l’objectiu final de crear un aniversari sostenible i senzill.

La casa pot ser el marc perfecte per a acollir els convidats durant una festa que pot ampliar-se a través de jocs tradicionals a l’extrior. Sempre que és possible una terrassa, un pati comunitari o fins i tot en alguns parcs on és possible realitzar-los.

 

4. Tema temàtic de la festa infantil: la sostenibilitat.

Les celebracions temàtiques també triomfen en l’univers infantil. I si ho aprofitem?

La pròpia sostenibilitat pot convertir-se en el fil conductor d’una celebració que té un component ecològic, amigable i respectuós amb l’entorn. És a dir, aquests principis han de ser presents durant les diferents etapes de la planificació.

5. Tips per a aconseguir una festa sostenible.

Tota la planificació de la festa pot ser tractada de manera sostenible, et deixem un checklist perquè no et deixis res:

* Decoració sostenible

* Menú saludable (productes KM0)

* Regal conjunt

* Plats i gots reciclables

* Activitats i jocs a l’aire lliure

 

“A l’organitzar una festa infantil sostenible, no sols reduiràs l’impacte ambiental, sinó que també ensenyaràs als nens la importància de ser conscients de les seves accions i cuidar el nostre planeta”

Gaudeix de la celebració i deixa una petjada positiva en el món!