DESCANSAR EL CAP DE SETMANA QUAN TENS NENS PETITS

El cap de setmana no sempre és sinònim de descans, especialment, quan hi ha nens. A vegades, el dilluns comença amb la sensació d’arrossegar la càrrega que produeixen les hores d’activitat constant. L’expectativa del dissabte pot visualitzar-se amb una il·lusió que convida a encadenar plans diferents.

No obstant això, és recomanable fer un espai al descans i la calma durant el dissabte i el diumenge..

Et deixarem uns tips, per organitzar el cap de setmana i així tinguis temps de passar-ho bé, però també per a descansar i recuperar-se de la setmana.

 

1. Planificació avançada del cap de setmana amb nens.

El temps del cap de setmana és molt esperat, però també limitat. No s’estén de manera indeterminada, ni aporta el context desitjat per a complir nombrosos plans.. Però sí que ofereix el marc ideal per a prioritzar el benestar i la cura familiar.

Per això és important planificar tot el que volem i hem de fer, però deixant una estona per descansar.

2. Buscar l’equilibri per gaudir del cap de setmana amb els nens.

És important trobar un equilibri entre el descans i les activitats lúdiques. Planifica moments de tranquil·litat a casa, on puguin relaxar-se, llegir junts o gaudir de jocs de taula en família. També reserva temps per a activitats a l’aire lliure, com a passejos al parc, visites a la naturalesa o pràctica d’esports en família.

3. Delega les tasques domèstiques, per organitzar millor el cap de setmana amb nens.

Comparteix les responsabilitats domèstiques amb la teva parella o familiars. Assigna tasques a cada membre de la família d’acord amb la seva edat i capacitat. Això no sols alleuja la càrrega de treball, sinó que també fomenta la col·laboració i el sentit de responsabilitat en els nens.

 

 

4. Establir límits digitals amb els teus fills.

En un món digitalitzat, és important establir límits en l’ús de dispositius electrònics durant el cap de setmana.

Fomenta el temps de qualitat sense pantalles, on puguin interactuar, jugar i explorar junts. Això promourà la comunicació i la connexió real entre els membres de la família.

5. Inclou moments per cuidar-se els pares, el cap de setmana.

No oblidis incloure moments d’autocura per a tu com a pare/mare. Dedica un temps per a fer exercici, llegir, gaudir d’una tassa de te o simplement relaxar-te.

Recorda que cuidar de tu mateix/a també és fonamental per a ser present i cuidar dels teus fills.

6. Sigues flexible i estigues obert a improvisar amb els nens.

Encara que és important tenir una planificació bàsica, també és essencial ser flexible i permetre moments d’espontaneïtat.

Permetre-vos sorpreses i canvis de plans, perquè a vegades són aquestes experiències inesperades les que generen els millors records familiars.

Recorda que cada família és única i el més important és trobar un equilibri que us funcioni a vosaltres.

 

 

“El cap de setmana és un temps preciós, per connectar, descansar i gaudir de la família, aprofita al màxim aquests moments i crea moments inoblidables